Με τέσσερα μόνο θέματα η σημερινή 1η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

57

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα είναι  τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει σήμερα δευτέρα 26/2 7μμ στο αμφιθέατρο “Μίλτος Κουντουρας”. Η συνεδρίαση αυτή είναι μια υποχρεωτική κατά δίμηνο συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 5056/23 αλλά υποβαθμισμένη από τον ίδιο τον νομοθέτη μια που δεν απαιτείται απαρτία ούτε μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, χαρακτηριστική είναι η διάταξη του νόμου “Απαγορεύεται η λήψη οποιασδήποτε απόφασης”.

Κάθε δημοτικός σύμβουλος έχει δυνατότητα να θέσει ένα θέμα , τα οποία συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10 εκ των οποίων τα 3 υποχρεωτικά από την συμπολίτευση. Όταν τα θέματα είναι περισσότερα διενεργείται κλήρωση. Θέματα έχουν θέσει:

Ο Ε. Αντωνόπουλος: Ζητά από τον Δήμαρχο ενημέρωση για τα πεπραγμένα της διοίκησης στους τομείς καθαριότητας, τεχνικής υπηρεσίας, της κοινωνικής πολιτικής καθώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει όσον αφορά την κατάσταση των σχολείων.

Η Λαική Συσπέιρωση: 1.Δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, λειτουργία της πόλης κατά την διεξαγωγή του τελικού της Conference League και προστασία των σχολείων και του άλσους. 2. Κατάσταση και διαχείριση των αθλητικών χώρων του Δήμου μας.

Ο Γιάννης Τζέλης: Συμμετοχική Δημοκρατία, διαβούλευση και διαδικασία συγκρότησης επιτροπών από τη δημοτική αρχή.