Καλάβρυτα: Με λεωφορεία προσπαθούν να μεταφέρουν τους 90 επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στον Οδοντωτό

37

Συναγερμός σήμανε σήμερα, Δευτέρα (26/2) στα Καλάβρυτα, καθώς μετά από κατολίσθηση φερτών υλικών, ακινητοποιήθηκε συρμός του Οδοντωτού, με αποτέλεσμα 90 επιβάτες να εγκλωβιστούν εντός του τρένου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το τοπικό μέσο kalavrytanews.gr, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Διακοπτό ενώ ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Ο συρμός σταμάτησε εξαιτίας δυο κατολισθήσεων στον Βουραϊκό στο 1500χλ και στο 3500χλ κοντά στα Νιάματα που προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Λεωφορεία του ΟΣΕ έσπευσαν για να παραλάβουν τους επιβάτες ενώ την επιχείρηση για τη διάνοιξη των γραμμών ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο βρέθηκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία για τον απεγκλωβισμό των 90 ατόμων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία, η οποία είχε ξεκινήσει από το Διακοπτό με προορισμό τα Καλάβρυτα. Τελικά, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, μετά από επίπονες προσπάθειες των συνεργείων, επέστρεψαν με ασφάλεια στο Διακοπτό, ενώ ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.