Ποιοι είναι οι τρεις Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου και τα καθήκοντά τους

217

Δημοσιεύθηκαν στην “διαύγεια” οι προσλήψεις τριών ειδικών συμβούλων του δημάρχου Γ. Τομπούλογλου την 20/2/24,  μετά την υπογραφή των αποφάσεων του δημάρχου.

Προσλαμβάνουμε (ΑΔ 79/31.1.24) τον κ. Σαγιάννη Κωνσταντίνο του Ιωάννη, ως Ειδικό Σύμβουλο στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007, για να συνεπικουρεί με την παροχή συμβουλών και διατύπωση εξειδικευμένων γνώσεων, γραπτά ή προφορικά, στον τομέα των τεχνικών έργων, τεχνικών μελετών, Υπηρεσιών Δόμησης, ενεργειακής επιθεώρησης και ανεύρεσης χρηματοδοτικών Προγραμμάτων για την κατασκευή τεχνικών έργων και τεχνικών μελετών του Δήμου.

Προσλαμβάνουμε (93/8.2.24) τον  κ. Κορομάντζο Βασίλειο του Γεωργίου, ως Ειδικό Σύμβουλο ειδικότητας ΠΕ Νομικών (Δικηγόρων), στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163του Ν. 3584/2007, για την παροχή νομικών συμβουλών, τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών προς τη δημοτική Αρχή, τα Συλλογικά Όργανα και τις Υπηρεσίες του Δήμου σε ειδικά θέματα νομικής φύσεως, δημόσιας διοίκησης και ειδικότερα τοπικής αυτοδιοίκησης και λειτουργίας των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού στα πλαίσια της αποδοτικότερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας αυτών και ο οποίος θα αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση υποθέσεων που θα του αναθέτει ο Δήμαρχος τον οποίο θα συνδράμει και επικουρεί στο έργο του. Σημειώνεται ότι ο Κορομάντζος Βασίλειος είχε αρχικά ανακοινωθεί ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου, χωρίς να εξηγηθεί γιατί δεν έλαβε τελικά την θέση.

Προσλαμβάνουμε (ΑΔ 104/14.2.24) τον κ. Σταυριανουδάκη Εμμανουήλ του Γεωργίου, ως Ειδικό Σύμβουλο ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163του Ν. 3584/2007, για την παροχή συμβουλών, τη διατύπωση προς τη Δημοτική Αρχή και τα Συλλογικά Όργανα του Δήμου, εξειδικευμένων γνωμών , γραπτά ή προφορικά, σε ειδικά θέματα οργάνωσης και διοίκησης της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, διαχείρισης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών και εργασιών αυτών κατά τα διάφορα στάδια εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων, διαχείρισης αποθηκών, ελέγχου ροής υλικών και προϊόντων για τις ανάγκες του Δήμου.

Και οι τρεις ανωτέρω ειδικοί σύμβουλοι δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, θα υπόκεινται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκούν καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.

Σε κάθε δήμο, συστήνονται αυτοδίκαια θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των αντιδημάρχων του δήμου, έχουμε λοιπόν να περιμένουμε και άλλες προσλήψεις.