Μεσολόγγι: Δίωξη στον 50χρονο για ανθρωποκτονία του Μπάμπη

12

Τεταμένο το κλίμα έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι αρχές προσήγαγαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Συμπληρωματική κατάθεση από φίλο του υπόπτου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε σε βάρος του 50χρονου φίλου του 31χρονου από το Μεσολόγγι, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες και οι αρχές θεωρούν πως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο τον 50χρονο.

Η ανακρίτρια Μεσολογγίου εξέδωσε ένταλμα προκειμένου να συλληφθεί ο ύποπτος, όπως και συνέβη, αφού κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση χθες.

Λίγο πριν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ο 50χρονος προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως η αστυνομία προχώρησε σε ακόμα τέσσερις προσαγωγές, δύο ανδρών και δύο γυναικών, με τους οποίους είχε επαφή ο 50χρονος μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Έξω από το Α.Τ. της πόλης συγκεντρώθηκαν φίλοι και συγγενείς του νεαρού αποδοκιμάζοντας τον φερόμενο δράστη και φωνάζοντας κατά διαστήματα «πού είναι ο Μπάμπης;»

«Ο 50χρονος δεν έχει μιλήσει και δεν ξέρω αν θα το κάνει ποτέ. Θα πάει φυλακή αλλά εγώ ζητάω να μάθω πού είναι ο Μπάμπης», είπε η αδερφή του 31χρονου αγνοούμενου στην ΕΡΤ.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Η δίωξη σε βάρος του 50χρονου ήρθε μετά την ολονύκτια κατάθεσή του στους αστυνομικούς, κατά την οποία επικαλέστηκε κενό μνήμης για επίμαχο χρονικό διάστημα το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης αλλά και γιατί φαίνεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Για παράδειγμα, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πως βρισκόταν στο ίδιο σημείο με τον 31χρονο, για πολλή ώρα πριν χαθούν τα ίχνη του, όπως φαίνεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος ήταν αυτός που τηλεφώνησε στον Μπάμπη για να ορίσουν συνάντηση, όπως αποδείχθηκε απ’ την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι ο Μπάμπης του ζήτησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του σε μια τοποθεσία για κυνήγι.

Επίσης διαπιστώθηκε πως ότι είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και ότι ενώ το είχε κλείσει, το άνοιξε μόνο για να κάνει διαδικτυακή κλήση σε έναν 36χρονο, ο οποίος κλήθηκε σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση.

Σε πρόσφατη δήλωσή του υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τι συνέβη και πως παρέδωσε το κινητό του στις αρχές.