Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα: Έβαλε τα “γιορτινά της” – Χωρίς τα οφειλόμενα οι τσέπες των εργαζομένων

Αντί ή πόλη να στολιστεί με στολίδια, στολίστηκε με σκουπίδια και η Δεκελείας γέμισε με τους απεργούντες απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου. Με καθημερινές συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα.

125

 

Οι επιπτώσεις από την απεργία των εργαζομένων, τουλάχιστον στην καθαριότητα, είναι πλέον εμφανείς στην πόλη τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια. Είναι γνωστό το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων αμοιβών (υπερωριών, ΣΣΕ, ΜΑΠ κλπ) στους εργαζόμενους του Δήμου παρά τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων για την διαχείριση απορριμάτων τις μέρες της κινητοποίησης των εργαζομένων. Ήδη μεγάλος όγκος σκουπιδιών κάνει αισθητή την εμφάνισή του σε πολλά σημεία  και αποτελεί κομμάτι του “στολισμού” της πόλης.

Διάχυτη είναι η αίσθηση ανασφάλειας στο περιβάλλον των εργαζομένων μια που υπηρεσιακοί παράγοντες φέρονται να έχουν δηλώσει ότι  δεν υπάρχουν χρήματα για άμεση καταβολή των οφειλόμενων, με την αγωνία των να επικεντρώνεται στο πως, σε κλίμα ακρίβειας, θα μπορέσουν να κάνουν γιορτές αυτοί και οι οικογένειές των.

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ