Δεν έγινε δεκτή πρόταση του Γ. Τομπούλογλου για εξωτερικό δικηγόρο στην προσφυγή για τα έργα στον Κηφισό

213

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας απέρριψε στη συνεδρίασή της 7ης Νοεμβρίου το αίτημα της παράταξης του νέου δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου για ανάθεση υπόθεσης σε εξωτερικό δικηγόρο με ονομαστική αναφορά, για αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό.

Το θέμα, το οποίο τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως ήταν: Ανάθεση σε δικηγόρο της κατάθεσης αίτησης ακύρωσης-προσφυγής στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ των έργων “Διευθέτησης-Οριοθέτησης του Ποταμού Κηφισού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη Κόκκινου Μύλου έως Αττική Οδό” σε εκτέλεση της αριθ. 57/2022 απόφασης Δ.Σ., κατόπιν αιτήματος της Συμπαράταξης “Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών- Η Πόλη της Καρδιάς μας”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αίτημα της “Συμπαράταξης” για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση προβλήθηκε αρχικά από τον Γιώργο Ανεμογιάννη, αίτημα που έγινε δεκτό, στη συζήτηση όμως προέκυψε διχογνωμία στο αν η νομική υπηρεσία έχει δηλώσει αδυναμία (ισχυρισμός των αιτούντων) ή στο ότι η νομική υπηρεσία δεν έχει δηλώσει αδυναμία (ισχυρισμός της διοίκησης), με τον Γιάννη Βούρο να δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την προσφυγή στο ΣτΕ.

Σημειώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση αιτήματος συνδρομής από εξωτερικούς συνεργάτες απαιτείται αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, στην προκειμένη συζήτηση της Νομικής Υπηρεσίας, κάτι που προφανώς προκύπτει από τα πρακτικά της οικονομικής Επιτροπής ότι δεν υπήρχε. Την προσφυγή είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Ομόφωνα.

Η συζήτηση, για το αν θα εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα, άναψε και μεταφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο μετά την αναφορά του Γ. Ανεμογιάννη ότι “Εδώ πάμε σαν το σκυλί στο αμπέλι” …

Η αντιπαράθεση συνεχίσθηκε και κατά τη συζήτηση του θέματος , με χαρακτηριστικό απόσπασμα να είναι:

 

Η πρόταση για εξωτερικό συνεργάτη απορρίφθηκε με 3 υπέρ και 5 κατά. Υπέρ ψήφισαν οι Λ. Αντωνόπουλος, Γ. Ανεμογιάννης και Γ. Ουσταμπασίδης (απόφαση 161/23)