Έδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι η ΦΕΑ

30

Η διαφορά του μπάτζετ ανάμεσα στον Πρωτέα και την ΦΕΑ προδίκαζε για το τελικό αποτέλεσμα. Μία νίκη για την ομάδα της Βούλας που ήρθε με δυσκολία (73-70) κατέδειξε ότι το νεανικό σύνολο του Λάμπρου Μπάρτζου είναι άκρως ανταγωνιστικό κι όποιος το υποτιμήσει σίγουρα θα το… πληρώσει!

Με τους παίκτες της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σε αυτή την πρεμιέρα της National League 1 το απόγευμα  του Σαββάτου 7/10 να παρουσιάζουν ένα αγωνιστικό προφίλ μαχητικό, να βγάζουν πάθος και να εφαρμόζουν κατά γράμμα το πλάνο του προπονητή τους.

Όσοι ήταν στο παρκέ, αλλά κι όσοι κάθονταν στον πάγκο έδειχναν και με το παραπάνω ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους κάνοντας τους φίλους της ΦΕΑ που παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” να χαίρονται με το αγωνιστικό σύνολο που έχει δημιουργηθεί.

Ο Λάμπρος Μπάρτζος δεν μπορούσε να υπολογίζει στους δύο τραυματίες, τον Πάρη Μάρτζο και τον Παναγιώτη Κωνσταντινάκο, ενώ η προσθήκη του Βασίλη Τζίμη είναι των τελευταίων 24ώρων με τον παίκτη να μαθαίνει ακόμη συστήματα κι ονόματα συμπαικτών. Αλλά κι από αυτές τις συνθήκες οι “κυανόλευκοι” μπήκαν στο παρκέ με διάθεση να κοιτάξουν στα μάτια ένα εκ των φαβορί του 1ου ομίλου με μπάτζετ πολλαπλάσιο από αυτό της ΦΕΑ δείχνοντας με την αγωνιστική τους εικόνα ότι εκείνο που μετράει δεν είναι οι προϋπολογισμοί, αλλά η ψυχή…

Η ήττα μπορεί να πίκρανε άπαντες στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, αλλά η αγωνιστική εικόνα είναι εκείνη που αφήνει γλυκιά γεύση καθώς η ομάδα δείχνει ότι στο πέρασμα του χρόνου θα “δέσει” ακόμη περισσότερο και σίγουρα θα φέρει προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Ο Πρωτέας Βούλας επιβεβαίωσε στο παρκέ ανά διαστήματα την ανωτερότητά του, βρήκε όμως απέναντί του έναν αντίπαλο που του έδειξε και τις αδυναμίες του. Η ΦΕΑ αν και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο (29-43), άλλαξε την εικόνα και με επιμέρους 32-10 προσπέρασε στο τελείωμα της τρίτης περιόδου με τρίποντο του Γιάννη Αγγελόπουλου (53-52).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, βρέθηκαν με +4 (56-52) με τρίποντο του Βαγγέλη Βασιλακάκη στο 9:47, όμως, εκεί η κλάση του Βαγγέλη Παλαιοχωρίτη άλλαξε την πλάστιγγα. Ο άσος του Πρωτέα με δύο τρίποντα κι ένα κερδισμένο επιθετικό φάουλ έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση της ομάδας του που πήρε έτσι το πάνω χέρι κι έφτασε στη νίκη. Το τελικό σκορ (73-70) διαμόρφωσε με ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο πίσω από το κέντρο του γηπέδου ο Αγγελόπουλος που ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ΦΕΑ, ενώ θετικό πρόσημο μπαίνει και στην παρουσία των Νίκου Καρακώστα, Γιώργου Δρίτσα, Γιάννη Μαλτέσιου και Αντώνη Πρόφκα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αργυρούδης, Λεβεντάκος, Γαραντζιώτης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 32-43 (ημίχρονο), 53-52, 70-73.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Λαμ. Μπάρτζος): Καρακώστας 7 (1), Χατζής, Αγγελόπουλος 20 (4), Τζίμης, Κρητικός 2, Δρίτσας 10 (2), Μαλτέσιος 10, Βασιλακάκης 3 (1), Πρόφκα 15 (3), Ματσίρας 3, Καρλής, Φεσσάρας.

ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Αλ. Δάγλας): Ελ Ντερίνι, Παλαιοχωρίτης 16 (3), Πεφάνης 5 (1), Καραμαλέγκος Ι. 7 (1), Σταθόπουλος 7 (1), Τουμαζάτος, Κυριλής 2, Τσιούμπρης 3, Αλμπιγιανιτς 18, Καραμαλέγκος Ηλ. 7 (1), Τζόλος 8, Χωραφάς.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

ΑΠΑΣ Νάξου – Εσπερος Καλλιθέας 100-74
Παγκράτι – Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου 61-81
ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. – Πρωτέας Βούλας 70-73
ΟΦΗ – Αιγάλεω 88-83
Παλαιό Φάληρο – Πανελευσινιακός 72-70
ΕΦΑΟΖ – Δάφνη 78-84
Ρεπό: ΑΕΝΚ

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 14/10)

Εσπερος Καλλιθέας – ΑΕΝΚ
Πρωτέας Βούλας – Παγκράτι
Αιγάλεω – ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.
Πανελευσινιακός – ΟΦΗ
Δάφνη – Παλαιό Φάληρο
Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – ΑΠΑΣ Νάξου (15/10)
Ρεπό: ΕΦΑΟΖ

Πηγή: feabc.gr

ΠΗΓΗFEABC.GR