Αποχώρησε με κρότο από την παράταξη Σγουρού ο Σπύρος Χατζάρας 

30
Εκτός εκλογικής μάχης ο υποψήφιος που προκάλεσε σάλο με ακραίες φιλοναζιστικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις • «Αυτονόητη η αποχώρηση» λέει ο Σγουρός μετά από δύο ημέρες • Νίκη του δημοκρατικού κόσμου λέει ο Ιωακειμίδης και αφήνει αιχμές κατά Σγουρού-Χαρδαλιά

Τέλος από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού ο υποψήφιος που προκάλεσε σάλο με ακραίες φιλοναζιστικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις του.

Σε μια σύντομη και εμπρηστική ανακοίνωση μέσω του Χ ο Σπύρος Χατζάρας κάνει λόγο για «πολιτικό υπόκοσμο της εξάρτησης και της υποτέλειας» και δίνει ραντεβού στα δικαστήρια.

«Αυτονόητες» δηλώσεις Σγουρού με δύο ημέρες καθυστέρηση

Μετά την αποχώρηση ήρθε και η τοποθέτηση από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, ο οποίος έκανε λόγο για μια αυτονόητη αποχώρηση, όμως εδώ και δύο ημέρες εκείνος δεν είχε προβεί σε κάποια ενέργεια ούτε τον είχε διαγράψει.

Ο Γιάννης Σγουρός αναφέρει ότι «οι αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στον Σπύρο Χατζάρα μας βρίσκουν απόλυτα και ριζικά αντίθετους και γι’ αυτό τις καταδικάζουμε με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο. Τέτοιες απόψεις, από οποιονδήποτε και αν εκφέρονται, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα δικά μου πιστεύω, τη διαχρονική διαδρομή μου, ούτε έχουν σχέση με τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπηρετώ με διαφάνεια στο δημόσιο βίο».

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι, οι φορείς τέτοιων απόψεων δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τη δημοκρατική, προοδευτική στάση της Παράταξής μας “ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”. Γι’ αυτό η απόσυρση του Σπύρου Χατζάρα από το ψηφοδέλτιό μας είναι αυτονόητη» καταλήγει.

«Νίκη του δημοκρατικού κόσμου»

«Είναι θετικό ότι μετά την κατακραυγή του δημοκρατικού κόσμου, ο αντισημίτης, φιλοναζιστής Σπύρος Χατζάρας αποσύρθηκε τελικά από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Παραμένει, βέβαια, προβληματικό ότι ο κ. Σγουρός δεν επέδειξε τα ίδια αντανακλαστικά. Είναι, επίσης, απαράδεκτο ότι σε ένα ζήτημα αρχών και αξιών ο κ. Χαρδαλιάς επέλεξε τη σιωπή» δήλωσε με τη σειρά του ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

ΠΗΓΗεφσυν