Σε άνοδο ο Γιάννης Τζέλης – Σίγουρα θα έχουμε Β’ Κυριακή

449

 

Τις τελευταίες δεκαπέντε  μέρες έχει αλλάξει άρδην το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. Η δυναμική είσοδος στον προεκλογικό στίβο που είχε κάνει ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Τζέλη συνεχίζεται με μία διαρκή ανοδική πορεία μετά και την ομόφωνη στήριξη που έλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία συνοδεύεται από την ευρεία αποδοχή  προοδευτικών πολιτών στο πρόσωπό του, ως του μοναδικού πλέον υποψήφιου που εκφράζει το χώρο. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσει, σε δύο διαδοχικές Κυριακές , με τους πάνω από 700 ψηφίσαντες στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γεγονός που του προσέδωσε πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων.

Ανακοίνωση Ομ Α4 (1)

 

Το γεγονός αυτό έχει βάλει φωτιά στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων, τα οποία για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χρησιμοποιούν τεχνάσματα, όπως η συνεχής φωτογράφιση στο γήπεδο της ΑΕΚ, η ανάρτηση πανό στα γραφεία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η πλειοδοσία για το ποιος είναι εκλεκτός της ομάδας. Το γεγονός αυτό δεν ενδιαφέρει, εκτός μιας μικρής ομάδας που διακατέχεται από οπαδικά αισθήματα. Τους κατοίκους τους  απασχολούν τα ζητήματα της καθημερινότητας, η καθαριότητα, η στάθμευση , το κυκλοφοριακό, η ακρίβεια και η ίδια η πόλη.

Το τοξικό κλίμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται να συμπληρώσουν προεκλογικές δραστηριότητες συνδυασμών μακριά από τα προβλήματα της πόλης όπως η διανομή ψαριών, φρούτων, παραστάσεις καραγκιόζη, εκδρομές και τραπεζώματα.

Η διοίκηση Γιάννη Βούρου  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις προτεραιότητες που έχει επιλέξει, αφήνοντας έτσι σοβαρά έργα αλλά και την καθημερινότητα στο μηδέν. Είναι δε τόση η πίεση που του ασκήθηκε για την αδράνεια της διοίκησης που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Γ. Βούρος να κυκλοφορήσει βίντεο εξαγγέλλοντας ως έργα της επόμενης πενταετίας τα ώριμα έργα που παρέλαβε και δεν υλοποίησε (ΚΑΠΗ, Στρατιωτικό Εργοστάσιο,  αντιπλημμυρικό οδού Σκρα, Παιδικό Σταθμό κ.α.). Τα δεδομένα συνηγορούν ότι ο Γ. Βούρος δεν μπορεί να ελπίζει σε εκλογή του από την πρώτη Κυριακή. 

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής,  στενός συνεργάτης για τρεισήμισι χρόνια του Γ. Βούρου  (ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος) δυσκολεύεται να πείσει ότι δεν φέρει ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην πόλη και προσπαθώντας να καλύψει την απόσταση  υπερτονίζει πόσο ΑΕΚ είναι επιδιώκοντας έτσι να πάρει μερίδιο από τον Γ. Βούρο. Είναι δύο συνδυασμοί που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα «δοχεία».

Συγκοινωνούντα «δοχεία»  σίγουρα είναι οι συνδυασμοί των Γιάννη Τομπούλογλου και Στέφανου Γατσούλη με τον πρώτο να αντιμετωπίζει  προβλήματα μετά την παραίτηση Χάρη Τομπούλογλου και της αλλαγή του επικεφαλής ενώ ο δεύτερος να υπερτονίζει τις διασυνδέσεις του με το Μαξίμου αναγράφοντας μάλιστα στο πρόγραμμα του  ότι αυτός είναι ένας από τους έξι λόγους για να ψηφιστεί. Οι δύο αυτοί συνδυασμοί πρέπει να πείσουν τους δημότες για την αντίφαση στην οποία βρίσκεται η πολιτική τους καμπάνια και στάση ότι δηλαδή μπορούν να λύσουν τα τοπικά προβλήματα στηριζόμενοι σε πολιτικούς και πολιτικές που τα γεννούν. Το κυβερνών κόμμα δεν αναμένεται να δώσει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σταματήσει οι επισκέψεις υπουργών στην πόλη μας.

Ο συνδυασμός του Νίκου Σερετάκη είναι στενά κομματικός (ΚΚΕ) γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθειά του να διεισδύσει στον ευρύτερο του κόμματος χώρο.  

Με έξι υποψήφιους δημάρχους στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα μια βδομάδα πριν τις εκλογές, τις ανακατατάξεις μεταξύ συνδυασμών αλλά και τους πάνω από 420 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους κάθε πρόβλεψη για την δυάδα της Β Κυριακής είναι παρακινδυνευμένη. ‘Ένα είναι βέβαιο ότι κανένας δεν μπορεί να πιάσει το 43% και να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.  Όλοι έχουν στόχο την Β Κυριακή με τις λιγότερες πιθανότητες να έχει ο Ν. Σερετάκης.

ΆλSOS-1

 

Την τελευταία εβδομάδα αναμένονται με ενδιαφέρον οι ομιλίες των υποψηφίων και τι «άσσους» θα βγάλει ο καθένας από το μανίκι του.  Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις του Γιάννη Τζέλη για το περιεχόμενο συνέντευξης του Λ. Γεωργαμλή σχετικά με τις προθέσεις του για εμπορική εκμετάλλευση του Άλσους αλλά και τις ασαφείς εξαγγελίες του Γ. Βούρου για έργα εκατομμυρίων σε αυτό, αναγγέλλοντας καμπάνια με το σύνθημα «ΑλSOS – ΟΧΙ στην αλλοίωση του δασικού χαρακτήρα του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».