Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη 21/9 ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο-«έκτρωμα» του Άδ. Γεωργιάδη - Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην οποία καλούν ΑΔΕΔΥ (στις 10.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος), Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (στις 11.00 στο Σύνταγμα) και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, που θα εξελιχθεί σε πορεία προς την Βουλή - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

19

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς, με αιτία το αντεργατικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, το οποίο συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ανοίγει τον δρόμο για 6ήμερη εργασία, καταργεί το 40ωρο, ποινικοποιεί την παρεμπόδιση «με οποιοδήποτε τρόπο» όλων όσοι θέλουν να εργαστούν κατά τη διάρκεια απεργίας κ.ά.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, καθώς και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία. Μέχρι στιγμής οι ενώσεις εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει εάν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, είτε με απεργία είτε με στάσεις εργασίας.

Η ΓΣΕΕ, που απέρριψε την πρόταση για κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής απεργίας, κατέθεσε μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς τις ενστάσεις της για το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, που κυρίως αφορούν τη δοκιμαστική περίοδο εργασίας, την εργασία σε διαδοχικούςεργοδότες και τις «συμβάσεις κατά παραγγελίαν».

Για την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί πολλές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Χανιά κ.ά):

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί σε «απεργιακή ενωτική συγκέντρωση» στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..

Η απεργιακή συγκέντρωση που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ, θα λάβει χώρα στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.

 

ΠΗΓΗLEFT.GR