Λιβύη: Εισαγγελική έρευνα για το δυστύχημα της ελληνικής αποστολής

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το τραγικό τροχαίο στην Λιβύη, που κόστισε την ζωή πέντε μελών της ελληνικής αποστολής βοήθειας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

6

Ο Αντώνης Ελευθεριάνος ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από  αμέλεια.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. ότι «επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες ότι πρόκειται για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση συνέλεξε πληροφορίες μετά από αυτό το τραγικό συμβάν» 

Τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η περίπτωση του τροχαίου είναι η πιο πιθανή, καθώς, με βάση την ενημέρωση από τη Λιβύη, οι επιβαίνοντας στο όχημα που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής ήταν οικογένεια Λίβυων. Επίσης, η Λιβύη, που ταλανίζεται πολλά χρόνια από εμφύλιο πόλεμο, είναι χώρα με κατεστραμμένες υποδομές και διαλυμένο οδικό δίκτυο.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Είναι οι:

  • Η αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

  • Η επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

  • Ο αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.