Γιάννης Τζέλης: Με οδηγό τη Βιώσιμη Ανάπτυξη χτίσαμε το πρόγραμμά μας

Η ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ είναι μονόδρομος λέει στο πρόγραμμά του ο Γιάννης Τζέλης. Το προτεινόμενο Πλαίσιο Λειτουργίας, βασιζόμενο σε 6 πυλώνες, με επιστέγασμα τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ του συνδυασμού ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ, θέτει τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην τροχιά της Βιώσιμης Πόλης

39

 

Η Αειφόρος Ανάπτυξη ορίστηκε το 1987 από τον ΟΗΕ ως «η Ανάπτυξη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες».
Το 2015 προσδιορίστηκαν 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑ) με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι το 2030 («Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη»).
Η πραγμάτωση των στόχων ενδιαφέρει όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, καθώς συνδέονται άμεσα με την ποιότητα ζωής και τον πλανήτη.
 
Ο ΣΤΟΧΟΣ 11: «ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» επικεντρώνεται στην ποιότητα ζωής στην πόλη.
Αφορά σε συγκεκριμένες δράσεις που συνδέονται με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών.
Επομένως, η επίγνωση του περιεχομένου και των επιδόσεων της Ελλάδας ως προς το Στόχο 11 αφορά άμεσα στους πολίτες αλλά και σε όσες/ους προσδοκούν να αναλάβουν ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι επιδόσεις της Ελλάδας ως προς όλους τους ΣΒΑ είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η χαμηλή επίδοση οφείλεται κυρίως σε καθυστερήσεις του Κράτους, σε παθογένειες που διέπουν τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και στην χαμηλή χρηματοδότησή τους.
 
Η ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ είναι μονόδρομος.
Το προτεινόμενο Πλαίσιο Λειτουργίας, βασιζόμενο σε 6 πυλώνες, με επιστέγασμα τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ μας, θέτει τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην τροχιά της Βιώσιμης Πόλης:
 
1. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ
4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
6. ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ο δρόμος είναι μαραθώνιος. Ξεκινάμε καλά και είμαστε «από καλή γενιά»!