Με το πρόγραμμά του απαντά στην τοξικότητα ο Γιάννης Τζέλης

51

 

Τις προγραμματικές κατευθυντήριες γραμμές  για την “Βιώσιμη Πόλη” έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Τζέλη “Κοινωνίας Βήμα”. Μια κίνηση που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στον προεκλογικό διάλογο μεταφέροντας την συζήτηση σε ουσιαστικά προβλήματα και όχι σε μια τοξική αντιπαράθεση που επικρατεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρουσιάζουμε το προοίμιο που δημοσιεύθηκε.

Σε τροχιά για «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»
  • Η Αειφόρος Ανάπτυξη ορίστηκε το 1987 από τον ΟΗΕ ως «η Ανάπτυξη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες».
  • Το 2015 προσδιορίστηκαν 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑ) με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι το 2030 («Ατζέντα 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη»).
  • Η πραγμάτωση των στόχων ενδιαφέρει όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, καθώς συνδέονται άμεσα με την ποιότητα ζωής και τον πλανήτη.
Ο ΣΤΟΧΟΣ 11: «ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» επικεντρώνεται στην ποιότητα ζωής στην πόλη.
Αφορά σε συγκεκριμένες δράσεις που συνδέονται με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών.
 
Επομένως, η επίγνωση του περιεχομένου και των επιδόσεων της Ελλάδας ως προς το Στόχο 11 αφορά άμεσα στους πολίτες αλλά και σε όσες/ους προσδοκούν να αναλάβουν ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι επιδόσεις της Ελλάδας ως προς όλους τους ΣΒΑ είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η χαμηλή επίδοση οφείλεται κυρίως σε καθυστερήσεις του Κράτους, σε παθογένειες που διέπουν τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και στην χαμηλή χρηματοδότησή τους.
 
 
Η ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ είναι μονόδρομος.
Το προτεινόμενο Πλαίσιο Λειτουργίας, βασιζόμενο σε 6 πυλώνες, με επιστέγασμα τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ μας, θέτει τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στην τροχιά της Βιώσιμης Πόλης:
 
1. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ
4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
6. ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
 
Ο δρόμος είναι μαραθώνιος. Ξεκινάμε καλά και είμαστε «από καλή γενιά»!