Εννέα ώρες σταματημένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Μαρτύριο ωρών για χιλιάδες ταξιδιώτες ακινητοποιημένους και εγκλωβισμένους πάνω στην καυτή άσφαλτο ● Καμία μέριμνα για ευπαθείς ομάδες ή παροχή νερού και στοιχειωδών ειδών πρώτης ανάγκης

57
Από megarofoto.gr

Στιγμές από χειμωνιάτικες κακοκαιρίες θυμήθηκαν την Πέμπτη χιλιάδες οδηγοί που ο δρόμος τούς έβγαζε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, με το «επιτελικό» κράτος να επεκτείνει το εύρος της ανικανότητάς του και να παραλύει και στη θερινή περίοδο. 

Η κυκλοφορία διακόπηκε πολύ γρήγορα τόσο στην παλαιά όσο και στη νέα εθνική οδό και στα δύο ρεύματα, ενώ άμεσα διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού και των υπεραστικών λεωφορείων, με εκατοντάδες επιβατών να εγκλωβίζονται επίσης σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ. 
Το χάος που δημιουργήθηκε τόσο στην νέα όσο και την παλιά εθνική οδό ήταν άνευ προηγουμένου, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για χιλιάδες ακινητοποιημένα οχήματα και ουρά που ξεπέρασε τα 60χλμ.
 
Την ίδια στιγμή, δεν υπήρχε καμία πρόνοια για άτομα μεταξύ των χιλιάδων εγκλωβισμένων που ενδεχομένως ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά ούτε μέριμνα για παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, παρά μόνο νερού, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα κι αφού είχαν προηγηθεί ατελείωτες ώρες βασανιστικής αναμονής.

Η μετάγγιση των 7,2 τόνων υγραερίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε μετά τις εννέα, τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, μετά τη μετάγγιση ακολουθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά. Συγκεκριμένα, το όχημα αναμένεται να φορτωθεί σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Ερωτήματα για το νέο επιτελικό φιάσκο απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου κατήγγειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.