Μητσοτάκης: Ομολογία ενοχής της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική δράση χούλιγκαν

48

Μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε εκ νέου ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, στη σκιά της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τι ζήτησε από τους προέδρους ΠΑΕ, τι απάντησε στον Κροάτη πρόεδρο

Τις ευθύνες της Πολιτείας για το φιάσκο με τους νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία, που μπήκαν ανενόχλητοι στη χώρα και μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους έφτασαν μέχρι το φόνο του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ουσιαστικά σήμερα ο πρωθυπουργός.
 
Κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή αστοχία της αστυνομίας στην περίπτωση του «πρόσφατου περιστατικού», όπως χαρακτήρισε το αποτροπιαστικό έγκλημα με θύμα τον 29χρονο νέο. 

Η αρμοδιότητα για τον έλεγχο κατά την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στα γήπεδα μεταπίπτει από τις ομάδες στην Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν.

Σαν να μην ήταν η Ν.Δ. στην εξουσία για τέσσερα χρόνια δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα διαιωνίσει παθογένειες αλλά θα τις «διαλύσει», αλλά αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως «οι μηχανισμοί πρόληψης δεν λειτουργούν πάντα όπως πρέπει» και πως η αυστηροποίηση των ποινών δεν λύνει το πρόβλημα.