Δολοφονία Κατσουρή: 70 οι προφυλακισμένοι – Δηλώσεις Κροάτη Προέδρου

56

Με τις προφυλακίσεις των υπολοίπων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε η σημερινή απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, την ώρα που συνολικά 70 άτομα έχουν προφυλακιστεί, ενώ ακόμα 35 κατηγορούμενοι απολογούνται την Κυριακή (13/08).

Οι απολογίες των 40 κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν το Σάββατο (12/08) στα δικαστήρια ολοκληρώθηκαν με την κρίση των δικαστικών λειτουργών και των αρμόδιων Εισαγγελέων να αποφαίνεται υπέρ της προσωρινής κράτησης όσων απολογήθηκαν.

Οι απολογίες θα ολοκληρωθούν αύριο (13/08) οπότε και θα βρεθούν ενώπιον των Ανακριτών οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι, για όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Κροάτης πρόεδρος: Πήγαν για επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα

Παράλληλα, θέση για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, πήρε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αναμένει οι οπαδοί που ευθύνονται για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, να βρεθούν το δυνατόν συντομότερο.

«Πήγαν για επεισόδια. Δεν μπορώ να το στηρίξω αυτό. Δεν ξεκαθαρίστηκαν ακόμα οι συνθήκες της δολοφονίας», δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σε κάθε περίπτωση είναι μια δύσκολη υπόθεση η οποία δεν πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά βεντέτας.