Χάρης Χεϊζάνογλου: Εδώ μιλάμε για την οργανωμένη και σχεδιασμένη εισβολή ενός στρατού ξένων νεοναζί, σε μια ολόκληρη γειτονιά…

207

 

Ο τρόπος που λέγονται οι λέξεις “χούλιγκανς”, “οπαδοί”, “ποδόσφαιρο” κλπ είναι μάλλον λάθος στο συγκεκριμένο context και φαίνεται ότι από κάποιους λέγονται μόνο και μόνο για να πάρουν αυτό που έγινε χθες και να το τοποθετήσουν έξω από το κοινωνικό πλαίσιο, έξω από αυτού που ορίζουν οι ίδιοι στενά ως κοινωνική “κανονικότητα”, στη σφαίρα του “τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο”, θεωρώντας ότι έτσι μπορούν να υποβιβάσουν τη σημασία και την αξία των γεγονότων… να τα “ελαφρύνουν”.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μιλάμε για κάτι που συνέβη στη μέση του πουθενά, δεν είναι κάτι που έγινε και αφορά αποκλειστικά “οπαδούς” και “χουλιγκάνους” που στο φαντασιακό κάποιων είναι άνθρωποι εκτός του κοινωνικού πλαισίου (δεν είναι). Εδώ μιλάμε για την οργανωμένη και σχεδιασμένη εισβολή ενός στρατού ξένων νεοναζί, σε μια ολόκληρη γειτονιά, σε περαστικούς, σε κόσμο που είχε βγει βόλτα και έπινε καφέ, σε ανθρώπους που ήταν εκεί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, σε “νοικοκυραίους”. Το λέω έτσι, χοντροκομμένα, γιατί αν δεν το πώ έτσι δεν θα καταλάβει κανείς νοικοκυραίος ότι όλο αυτό αφορά και τον ίδιο, ότι δεν είναι μια “οπαδική συμπλοκή” αλλά μια εισβολή.
 
(ΥΓ: Το μόνο κίνητρο για να ταξιδέψεις 1500 χιλιόμετρα και να καταλήξεις πλήρως εξοπλισμένος σε μια άλλη χώρα, σε μια άγνωστη γειτονιά, για να σπάσεις στο ξύλο και να σκοτώσεις κόσμο, είναι ότι θες να σπάσεις στο ξύλο και να σκοτώσεις… Είσαι δηλαδή εγκληματίας, ανήκεις σε εγκληματική οργάνωση και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρέθηκες εκεί με άλλο κίνητρο ή κατά λάθος. Η Ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να βρει τον τρόπο να κρατήσει τους Κροάτες συλληφθέντες στην Ελλάδα, να μοιράσει ποινές σε όλους, και να τις εκτίσουν εδώ.)