Σε “ρόλο” Λύσανδρου Γεωργαμλή ο Γιάννης Τομπούλογλου

423

Πάνε δέκα χρόνια από τότε που ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε την αρχηγία της παράταξής του στο Λύσανδρο Γεωργαμλή μετά τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη αφού είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2013 επιστολή στήριξης στον Χάρη Τομπούλογλου, την οποία σημειωτέον υπέγραφαν τότε οι:  Αντωνόπουλος Λευτέρης, Κοπελούσος Χρήστος, Γεωργαμλής Λύσανδρος, Γραμμένος Σπύρος, Κοσκολέτος Σωτήρης και Τομπούλογλου Γιάννης, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται περί σκευωρίας. Οι αποφάσεις του Εφετείου βέβαια τους διέψευσαν πανηγυρικά. 

Σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό αλλά αυτή τη φορά στο ρόλο το Λύσανδρου Γεωργαμλή βρίσκεται ο Γιάννης Τομπούλογλου, ο οποίος μέσα από τις διαδικασίες του συνδυασμού ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ανέλαβε να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του Οκτωβρίου, ως επικεφαλής αντικαθιστώντας τον αδελφό του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος επικαλέσθηκε  “… ως κεντρικό λόγο της αλλαγής  τις συνεχείς επιθέσεις των αντιπάλων της Συμπαράταξης προς το πρόσωπό του, καθώς δεν είχαν καμία άλλη μομφή εναντίον του συνδυασμού εκτός από τις προσωπικές επιθέσεις στον επικεφαλής του…” ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με το περιεχόμενο της παραίτησης του λίγες ώρες πριν, που έλεγε ότι ” … παραιτείται προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε νέα στελέχη της δημοτικής παράταξης να αποκτήσουν εμπειρία …”

Δεν είναι μόνο η αλλαγή του προσώπου που επαναλαμβάνεται αλλά και η συνεχής υποστήριξη που του παρέχουν οι συμμετέχοντες στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, παρότι ο ίδιος ο Χ. Τομπούλογλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει με τη δικαιοσύνη, τα οποία ενώ φαίνεται ότι συνθέτουν κώλυμα εκλογιμότητας  αυτός ισχυρίζεται ότι δεν συντρέχει κάτι τέτοιο, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, στον οποίο έχει προσφύγει. Αν η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτή την προσφυγή προφανώς και θα ισχύουν τα κωλύματα εκλογιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα της παραίτησης του Χ. Τομπούλογλου δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος 849 του ΥΠΕΣ για τις δημοτικές εκλογές στην οποία για το Απόλυτο Κώλυμα αναφέρονται τα εξής:

Οι παραπομπές 153 και 154 της εγκυκλίου έχουν ως εξής:

Όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Γιάννης Τομπούλογλου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσει την πολιτική του αδελφού του γεγονός που δημιουργεί αρνητικούς παράγοντες στο να μπορέσει να ξεπεράσει ο συνδυασμός το αρνητικό πρόσημο που τον βαραίνει ενώ η αμφισημία  και οι αντιφάσεις στους επικοινωνιακούς χειρισμούς αυτό επιβεβαιώνει.