Αναζητώντας διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση Χάρη Τομπούλογλου

282

Ένα e-mail του Χάρη Τομπούλογλου, το οποίο μάλιστα εστάλη στις 1.48 π.μ. την Πέμπτη 3/8, στο πρωτόκολλο του Δήμου, ήταν αρκετό να δρομολογήσει σοβαρές αλλαγές στα δημοτικά τεκταινόμενα μπροστά στις δημοτικές εκλογές.  Με την επιστολή του αυτή γνωστοποιούσε την παραίτηση από Δημοτικός Σύμβουλος  ” … προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε νέα στελέχη της δημοτικής μας παράταξής  να  αποκτήσουν εμπειρίες …” αναφέροντας ότι ” … παραμένω – εννοείται-  ενεργός και στην πρώτη γραμμή …”. Δεν πέρασαν όμως μερικές ώρες και όλα ανατράπηκαν, μια διαρροή σε τοπικά μέσα ότι σήμερα Παρασκευή θα γίνει ολομέλεια της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για να εκλέξει νέο επικεφαλής  βάζει ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στην υποψηφιότητα Χάρη Τομπούλογλου.

Τον Χ. Τομπούλογλου ακολούθησαν με παραίτησή τους  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τάκης Αθανασόπουλος και Βασίλης Γεωργιάδης, βάζοντας ένα ακόμη πρόβλημα στο ποιος θα εκπροσωπεί τον συνδυασμό εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά τις αντικαταστάσεις οι σύμβουλοι είναι οι  Γρηγόρης Κοττές, Χρήστος Τριανταφύλλου και Λευτέρης Αντωνόπουλος.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η εκλογή νέου επικεφαλής θα γίνει από τα μέλη της παράταξης “Πόλη της Καρδιάς μας” ή και από τα μέλη της “Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών” , αν συμβεί το δεύτερο πρόκειται για μία κίνηση ομογενοποίησης  των δύο παρατάξεων που συγκροτούν την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ γεγονός που δεν είναι βέβαιο ότι γίνεται αποδεκτό από το σύνολο των εμπλεκομένων. Η ιστορία πάντως έχει πολλά κοινά στοιχεία με το 2014, όταν ο Χ. Τομπούλογλου έδωσε το χρίσμα στον Λύσανδρο Γεωργαμλή.  

Είναι προφανές ότι η αποχώρηση του Χ. Τομπούλογλου δεν γίνεται για να δώσει χρόνο και χώρο στους νέους  αλλά πρόκειται για μια επιλογή στην οποία σημαντικό ρόλο φαίνεται να έχουν παίξει ζητήματα όπως οι πρόσφατες αποχωρήσεις από τον συνδυασμό και η ένταξη ορισμένων από αυτούς στον συνδυασμό του Στέφανου Γατσούλη,  ενδεχόμενα δυσμενή δημοκοπικά ευρήματα αρνητικών γνωμών στο πρόσωπό του που καθιστούν αδύνατη την εκλογή του, οι δικαστικές εκκρεμότητες του ιδίου αλλά και οι τυχόν επιλογές του Μαξίμου, το οποίο με αφορμή την υποψηφιότητα Πατούλη έδειξε ότι δεν διστάζει να ανατρέψει καταστάσεις. 

Η αλλαγή που θα επιλεγεί δεν φαίνεται να επηρεάζει ριζικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα μια που τέσσερις συνδυασμοί συνεχίζουν να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, όπως έχουμε σχολιάσει σε προηγούμενο άρθρο μας,  Αφήνοντας έτσι μόνο κυρίαρχο στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος τον Γιάννη Τζέλη  και τον συνδυασμό “Κοινωνίας Βήμα”.   

Το βράδυ θα ξέρουμε  ποιος ή ποια θα διαδεχτεί τον Χάρη Τομπούλογλου και αν θα του προσφερθεί εναλλακτική επιλογή.