Σχεδόν ένα μέτρο θα είναι τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Εκλογών, καθορίστηκαν και οι σταυροί

125

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση Αριθμ. 64606 του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου για την μορφή που πρέπει να έχουν τα ψηφοδέλτια που τυπώνονται με ευθύνη των υποψηφίων συνδυασμών. Εκτός από τις διαστάσεις η απόφαση προβλέπει τι πρέπει να περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, τι αναγράφεται και με ποια σειρά σε αυτό καθώς και το πόσους σταυρούς βάζουν οι ψηφοφόροι σε κάθε περίπτωση. Στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα οι σταυροί προβλέπονται μέχρι τέσσερις (4), ενώ θα αναγράφεται μετά το όνομα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και η εκλογική περιφέρεια, δηλαδή Ν. Φιλαδέλφεια ή Ν. Χαλκηδόνα.

Για τους δήμους, όπως της Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια με τριάντα πέντε (35) ή είκοσι εννιά (29) μέλη, χωρίς εκλογή συμβουλίων δημοτικής κοινότητας ή προέδρων δημοτικής κοινότητας, οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων ορίζονται σε 14 Χ 80 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων περιγράφεται ως εξής:

Σε δήμους με δύο ή περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, στους οποίους τα δημοτικά συμβούλια αποτελούνται από είκοσι πέντε (25) έως και σαράντα τρεις (43)δημοτικούς συμβούλους και στους οποίους δεν υφίστανται δημοτικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει, κατά σειρά τα εξής στοιχεία, όπως αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξης από το αρμόδιο δικαστήριο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8):

1) το, τυχόν, έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού,
2) το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο ή το μητρώνυμο του υποψηφίου δημάρχου με την ένδειξη «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ», η οποία τίθεται είτε δίπλα είτε κάτω από το όνομά του, εντός ή εκτός παρένθεσης,
3) τον τίτλο «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι»,
4) τη φράση, εντός παρένθεσης, «Μέχρι τέσσερις (4)σταυρούς»,
5) το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο ή μητρώνυμο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά, ακολουθούμενα, εντός παρένθεσης, από την ονομασία της εκλογικής περιφέρειας στην οποία θέτουν υποψηφιότητα