Ρευστό το τοπίο στη ΝΔ: Αλλάζουν τα δεδομένα μετά τη δήλωση Παπανικολάου – Διάσπαση στον ορίζοντα …

Επικρατέστερος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το χρίσμα της ΝΔ είναι πλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς εφόσον, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα

83

Με την παραπάνω ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Γλυφάδας  Γιώργος Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο και συνεπώς αποσύρεται το όνομά του από τους πιθανούς διεκδικητές της Περιφέρειας Αττικής. Η πρόταση στον Γ. Παπανικολάου φέρεται ότι έγινε κατά τη συνάντηση του στο Μαξίμου από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη.

Επικρατέστερος ο Χαρδαλιάς

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ σύμφωνα με το οποίο  τα σενάρια που διακινούνται φέρουν ως επικρατέστερο πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχης τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Ν. Χαρδαλιάς έχει επιδείξει κυβερνητικό έργο στην Πολιτική Προστασία και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ερείσματα στην οδό Πειραιώς, ενώ είναι και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά αφού έχει θητεύσει στον Δήμο Βύρωνα. Διατηρεί δε στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη μια που διετέλεσε σύμβουλος του Κ. Μπακογιάννη όταν ήταν Περιφεριαρχης στερεάς Ελλάδας.

Είχαν ακουστεί  επίσης τα ονόματα άλλων δύο στελεχών της αυτοδιοίκησης του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και του δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνταντέλλου, οι οποίοι και αρνήθηκαν δημοσίως.

Διάχυτη είναι η εντύπωση στην κοινωνία ότι δεν μπορεί να είναι λόγος της διάσπασης της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής ένας ζεϊμπέκικος χορός στο Ζάππειο αλλά τα αίτια είναι βαθύτερα και ενδεχομένως οικονομικά στην εκτέλεση και χρηματοδότηση μεγάλων έργων (πχ παραλιακό μέτωπο, απορρίμματα κα). Κύκλοι του περιφερειάρχη πάντως ανέφεραν χαρακτηριστικά:  «Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Στη Νέα Δημοκρατία ακούγονται και σκέψεις για συμβιβασμό στο θέμα της Περιφέρειας Αττικής, δεδομένου ότι ο Γιώργος Πατούλης ακόμη και αν δεν στηριχτεί από την Πειραιώς, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τρίτη 1 Αυγούστου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.