H “Καθημερινή” κάρφωσε τον Μηταράκη και τον ανάγκασε σε παραίτηση!

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

90

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε ο Νότης Μηταράκης. Η παραίτηση, η οποία αποδίδεται σε προσωπικούς λόγους, έγινε αποδεκτή, όπως τονίζεται σε κυβερνητική ενημέρωση. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Πριν την παραίτηση όμως  στη στήλη “Θεωρείο” της Καθημερινής είχε γράφει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε χτες το πρωί σε μακρινό νησί (δεν γνωρίζουμε ποιο), για να ξεκινήσει τις διακοπές του. Εκ παραδρομής στην αρχική αναδημοσίευση του θέματος, αναφέρθηκε το όνομα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια αντί για το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής:

“Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος.

Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…”