Δύο νεκροί από τις φωτιές στη Μαγνησία – Μάχη μέσα στη ΒΙΠΕ Βόλου.  

33

Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή Χοροστάσι πλησίον του Πλατάνου Αλμυρού καθώς κι ένας κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Άγιο Γεώργιο Φερρών  (Βελεστίνο).  Οι πυρκαγιές χτύπησαν σήμερα τις περιοχές κοντά σε Λαμία και Βόλο.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βελεστίνο Μαγνησίας (φωτ. κάτω), είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθούν στις φλόγες αρχικά σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών, ενώ ακολούθησε εκκένωση των οικισμών Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου. Η Αστυνομία έκλεισε αργά το απόγευμα τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον οι φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατακαίνε αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή. Αργά το βράδυ αναφέρθηκαν προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του δήμου Βόλου.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας λόγω πυρκαγιάς στην Αφανού, ενώ κάηκαν σπίτια και στο Βελεστίνο όπου επίσης εκκενώνονται οικισμοί και πλέον η μάχη της πυροσβεστικής δίνεται εντός των βιομηχανικών περιοχών του Βόλου –

Δεν έχουν σβήσει ακόμα οι φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Καρύστου, με φόντο το θλιβερό δυστύχημα της πτώσης του Canadair και του θανάτου των δύο νεαρών πιλότων.