Πάει για οριστικό λουκέτο ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας;

820

Θερμότατο πολιτικό καλοκαίρι και όχι μόνο λόγω καύσωνα.

Η άσχημη οικονομική διαχείριση των οικονομικών του δήμου από τη διοίκηση Γιάννη Βούρου με αποκορύφωμα την λήψη προκαταβολής 500 χιλιάδων ευρώ από τα κρατικά έσοδα της χρήσεως 2024, είχε ως συνέπεια να αδυνατεί ο δήμος να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2023 και να επιλέγει τη μέθοδο των μηνιαίων ή διμηνιαίων προϋπολογισμών μέσω μιας διαδικασίας συνεχών τροποποιήσεων.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνούμενη αυτή τη δυνατότητα  στη διοίκηση Γιάννη Βούρου απείχε από τη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/7/23 στην ημερήσια διάταξη του οποίου ήταν πολλά θέματα αναμορφώσεων τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται παρατάσεων έργων.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι χαρακτηριστικό στοιχείο της υποβάθμισης της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου παραμένει το γεγονός  της μη τήρησης των προθεσμιών υποβολής στα μέλη του ΔΣ των σχετικών εισηγήσεων των θεμάτων στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. 

Αν αυτή η τακτική της αποχής από πλευράς αντιπολήτευσης, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, συνεχιστεί είναι βέβαιο ότι ο Δήμος δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει έστω και μερικώς προγραμματισμένα  έργα και υπηρεσίες. Ταυτόχρονα τα προβλήματα εξόφλησης των υποχρεώσεων σε τρίτους θα οξυνθούν. 

Η αποχή είχε ως συνέπεια την ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας, άγνωστο πότε θα επαναληφθεί με δεδομένο ότι τον Αύγουστο σπανίως γίνονται συνεδριάσεις.