Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα – Πότε θα γίνουν επισκευές στις γέφυρες των οδών Πίνδου και Βρυούλων;

Οι εργασίες στην Πάτρα γίνονταν Κυριακάτικα και εν μέσω καύσωνα, χωρίς να ελεγχθεί εάν υπήρχε κόσμος κάτω από τη γέφυρα • Οργισμένη δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας • Θα αποδοθούν ευθύνες λέει η κυβέρνηση. Με τις δικές μας γέφυρες παραμένει άγνωστο το πότε θα επισκευαστούν

50

Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας, μήκους τουλάχιστον 40 μέτρων, στη μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας, στο ρεύμα προς Ρίο και Αθήνα, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κατάρρευση έγινε τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη εργασίες στο εν λόγω σημείο (πληροφορίες κάνουν λόγο για ελεγχόμενη κατεδάφιση), καθώς η γέφυρα παρουσίαζε πρόβλημα στατικότητας.  Πέρα από το γεγονός ότι στο σημείο εκτελούνται έργα επί χρόνια χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Για τις δικές μας γέφυρες (Πίνδου και Βρυούλων) έρχεται με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα η ανάγκη επισκευής των αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται  η εγκληματική καθυστέρηση των απαιτούμενων έργων από την Περιφέρεια και το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας.

Είναι χαρακτηριστικό το τελευταίο διάστημα ότι ο συνδυασμός ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Τζέλη έχει αναφερθεί στα προβλήματα  αυτά δυο φορές, μια σε συγκέντρωση καταστηματαρχών της οδού Πίνδου και η δεύτερη με την ανακοίνωση τον Μάρτιο του 2023 με την οποία στηλίτευε την ολιγωρία της Περιφέρειας του Δήμου για τις γέφυρες Βρυούλων και Πίνδου .   

 

 

Συγκεκριμένα για την γέφυρα Πίνδου, όπου η αντίδραση συμπολιτών με αναρτήσεις στο διαδίκτυο ήταν άμεσες,  τον Οκτώβριο του 2021 διαπιστώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες  προβλήματα αποσάρθρωσης και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για το λόγο αυτό αποφάσισε (2858/14.12.21) την ανάθεση του έργου και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο του 2022, έκτοτε δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό για την επίλυση του προβλήματος.

Για την γέφυρα της Οδού Βρυούλων, παρά το ότι η πιστοποίηση, από Μηχανικούς της Περιφέρειας, σημαντικών ζητημάτων στατικότητας της γέφυρας (ρηγματώσεις, αποκολλήσεις κλπ) έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 ουδεμία μελέτη ή  επισκευή έχει γίνει.