Κώστας Γκολφινόπουλος: Θα συνεχίσω τον αγώνα μέσα από την “Κοινωνίας Βήμα” με υπ. Δήμαρχο τον Γιάννη Τζέλη

444

Μετά από πορεία 13 ετών η Δημοτική παράταξη Δύναμη Πολιτών έκλεισε τον κύκλο της, και τα εναπομείναντα μέλη της αποφάσισαν την μη κάθοδο της στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Μία απόφαση που η ιστορία θα κρίνει την ορθότητα της ή όχι. Η γνώμη μου είναι γνωστή στα μέλη της ,στους πρώην συνοδοιπόρους στην Δύναμη Πολιτών.

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Άρη Βασιλόπουλο για την πρόσκληση του να μετέχω ως μέλος της παράταξης στην στις εκλογές του Μαΐου 2019. Θυμόμαστε όλοι την προσπάθεια αποσύνθεσης της παράταξης, από τα ίδια της τα μέλη που την εγκατέλειψαν ομαδικά  Ευτυχώς όμως η προσπάθεια τους αυτή έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο, η Δύναμη Πολιτών όχι δεν διαλύθηκε αλλά κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της και να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ειδικά στην κοινότητα της Νέας Χαλκηδόνας όπου ήμουν υποψήφιος μαζί με άλλα νέα μέλη σχεδόν διπλασιάσαμε την δύναμη μας από το 12% του 2014 σε 21% το 2019. Παρόλο που δεν καταφέραμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας το πόσο καταστροφική θα ήταν η  εκλογή Βούρου, η ήττα μας στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν προμήνυε τη σημερινή διάλυση της παράταξης. Δυστυχώς για όσους είμασταν μέλη της και παρακολουθούσαμε τα γεγονότα από μέσα, μετά τις εκλογές άρχισαν τα πρώτα σημάδια της αποσύνθεσης. Όσο περνούσε ο καιρός αυτά τα σημάδια έγιναν πράξεις και φτάσαμε στην  διάλυση της παράταξης.

Δεν θέλω να αναλύσω τους λόγους που φτάσαμε εδώ εξάλλου είναι πολλοί και πολυδιάστατοι.

Δυστυχώς η αλλαγή της ηγεσίας της παράταξης δεν μπόρεσε να ανατρέψει την πορεία της προς στην διάλυση που είχε δρομολογηθεί.

Δεν στέκομαι στους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν από όλους όσους είχαν θέσεις ευθύνης στην παράταξη. Κρατώ τα θετικά στοιχεία που αποκόμισα ως μέλος της σχεδόν τρία χρόνια, και θα τα έχω ως παρακαταθήκη για τον αγώνα που θα δώσω  πλέον με τους νέους μου συνοδοιπόρους  στην παράταξη Κοινωνίας Βήμα – Γιάννης Τζέλης

Ευχαριστώ  για ακόμα μια φορά όλους τους ανθρώπους της Δύναμης Πολιτών για την συνεργασία που είχαμε, και τους εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους δρόμους που έχει χαράξει ο καθένας τους.

Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνίας Βήμα – Γιάννης Τζέλης