Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, πυρά από την αντιπολίτευση

Με 158 ψήφους, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε τη «δεδηλωμένη», Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης

5

Τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Με έπαρση και αλαζονεία αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Χαρακτηριστική ήταν η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία απαξίωσε πλήρως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν άκουσα σοβαρό αντίλογο από τα άλλα κόμματα», είπε ο πρωθυπουργός που τόνιζε διαρκώς το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, υπό τα έντονα χειροκροτήματα υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ.

Τα Τέμπη, το ΕΣΥ, το δήθεν επιτελικό κράτος, η συνταγματική αναθεώρηση με αιχμή του δόρατος το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η ακρίβεια και όσα είπαν και κυρίως όσα δεν είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ηγετών των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τις δευτερολογίες τους. Όλα ανεξαιρέτως, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.