Νίκος Τσορβάς: Τω αγνώστω ψηφοφόρω …

235

Τώρα που σχηματίστηκε επιτέλους η αυτοδύναμη-παντοδύναμη-υπερδύναμη κυβέρνηση και θα κάτσει ο κουρνιαχτός, θα ψάχνουμε πάλι στις παρέες, στα στέκια, στη γειτονιά, στα σόγια, στις δουλειές μας να βρούμε έναν (1) που να έχει ψηφίσει ΝΔ ( πέρα απο τους δηλωμένους και μόνιμους πελάτες…) και δεν θα βρίσκουμε. Κανείς δεν τους ψήφισε. Κανείς που να το παραδέχεται τουλάχιστον. Όπως το Μάιο δηλαδή που δεν κατάλαβαν ούτε ο Κούλης πώς κέρδισε, ούτε ο Αλέξης πώς έχασε με τέτοια διαφορά και κανείς, μα κανείς δεν ψήφισε ΝΔ.
 
Σε σένα λοιπόν απευθύνομαι άγνωστε, “ανύπαρκτε” ψηφοφόρε, στη Δραπετσώνα, στην Καισαριανή, στον Κολωνό, στις Σέρρες, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στα Τέμπη, σε σένα που μόνο εσύ γνωρίζεις τι έριξες στην κάλπη, πες μου πώς νιώθεις που ψήφισες ό,τι και το αφεντικό σου στη δουλειά, ο CEO της εταιρείας που εργάζεσαι, ο μεγαλοεπιχειρημστίας ή ο μεγαλοβιομήχανος που βλέπεις στα life style στην ΤV να κυκλοφορεί στη Μύκονο με την τάδε λαμπερή ημιεπώνυμη παρουσία; Πώς θα νιώθεις σε λίγο που θα στερέψουνε τα pass, ή η επιδότηση στο ρεύμα; Αυτή με την οποία νόμιζες πώς ο φιλευσπλαχνος κυβερνήτης επιδοτούσε εσένα, επειδή σε νοιάζεται, αλλά στην πραγματικότητα επιδοτούσε με τα δικά σου λεφτά τον πάροχο που σου έστελνε το φουσκωμένο λογαριασμό, πουλώντας σου την ακριβότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη;
 
Μάθε λοιπόν ότι τώρα που στρώνεται το τραπέζι για το μεγάλο δείπνο του Ταμείου Ανάκαμψης, εσύ δεν θα είσαι καλεσμένος. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και προκαθορισμένες.
Κι αν πάρουν το σπίτι του γείτονά σου μην πεις “καλά να πάθει, τα χρέη πρέπει να πληρώνονται”, γιατί πού ξέρεις μπορεί να έρθει η σειρά σου. Γιατί δεν είσαι το αφεντικό σου, ούτε ο CEO της εταιρείας που εργάζεσαι και απέχεις πολύ από τον μεγαλοεφοπλιστή που κυκλοφορεί με τη δίμετρη στη Μύκονο.
 
Μάθε καλού κακού να ζεις στο σκοτάδι, όχι μόνο γιατί μπορεί να σου κόψουν το ρεύμα, αλλά γιατί το σκοτάδι που απλώνεται από πάνω σου θα είναι πηχτό.
Εγώ στα λέω κι ας μη με πιστεύεις…
 
Νίκος Τσορβάς