Γιάννης Κουτρούλης: Όταν η εγωπάθεια έχει μεταλλαχθεί σε κοινωνικό μιθριδατισμό!!!

99

Αυτό είναι… Όταν η εγωπάθεια έχει μεταλλαχθεί σε κοινωνικό μιθριδατισμό!! Κι αυτός…με την σειρά του έχει αναχθεί σε μισανθρωπισμο για οτιδήποτε δεν είναι συγγενικό με την φαμίλια μας!! Αναιρώντας βέβαια την φυσιολογική μας υπόσταση… αυτήν που μας διαχωρίζει από τα υπόλοιπα έμβια όντα! Μόνο που τελικά πρέπει να ισχύει το αντίθετο…!!!
 
Η δυτικοευρωπαϊκή πολιτική και σκέψη χαρακτηριζόταν από τις αρχές του ουμανισμού, της αλληλεγγύης και της οικονομικής στρατηγικής που κατευθυνόταν στην εξυπηρέτηση της εξειδανικευμένης ιδέας του Ανθρώπου ως αυταξια!!!
Αυτή η “Υπεραξία” έχει καταβαραθρωθεί από την στιγμή που υποτάχθηκε στις οικονομικές ελίτ και τα συμφέροντα που τις ακολουθούν!!!
 
Ο άνθρωπος… από Αξία, μετετράπη σε “Εργαλείο Στόχου”… για την υποτιθέμενη ανάπτυξη που θα ήταν για τους πολλούς αλλά στην πορεία υπηρέτησε μία κλειστή ομάδα ανθρώπων παγκοσμίως!!
 
Η πολιτική έδωσε την θέση της στην οικονομική διαχείριση και χειραγώγηση των κοινωνικών ομάδων με την αλάνθαστη τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού!!
 
Οι άνθρωποι άρχισαν να “κανιβαλιζουν” ο ένας τον άλλο με την ιδέα της ατομικής υπεροχής κι επιβολής!!
Η αλαζονεία και η απέχθεια για καθετί που εξυψώνει πνευματικά τις ανθρώπινες ιδέες και σχέσεις, έδωσαν την θέση τους στον άκρατο εγωισμό κι αριβισμο!!!
 
Έχουμε συμβιβαστεί στην από κοινού ζωή μας με το “Τέρας”… που θα έπρεπε να έχουμε απέναντι μας και να το χτυπάμε!!!
Δεν μας κάνει τίποτα πια εντύπωση… γιατί πολύ απλά έχουμε εξοικειωθεί με μία γκροτέσκο ζωή που μας ταιριάζει στον καθρέφτη που απεικονίζει το είδωλο του “Τέρατος”που έχουμε βαθιά μέσα μας!!!
Έτσι εξηγείται και η πολιτική ανωμαλία που επιλέγουμε ως κανονικότητα και σταθερότητα!!!
 
Γιάννης Κουτρούλης