Γιάννης Τζέλης: Χρόνος Ζωής a la carte, με όρους αγοράς το δικαίωμα στην ελπίδα.

33

Χρόνος Ζωής a la carte, με όρους αγοράς το δικαίωμα στην ελπίδα.
Ως μια άλλη δαρβινική θεωρία, αυτή τη φορά με οικονομικούς όρους, αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το σχέδιο του κράτους για κοστολόγηση του δικαιώματος στην παράταση της ανθρώπινης ζωής. Με την αγοραία έννοια του χρήματος και πέρα από κάθε ανθρωποκεντρική προσέγγιση, οι όροι τέθηκαν ώστε μόνο οι εύποροι να μπορούν να ‘’αγοράζουν’’ χρόνο ζωής απευθυνόμενοι σε ιδιωτικούς φορείς υγείας όπως προκύπτει από τις δηλώσεις – θέσεις του υποψηφίου με την Ν. Δημοκρατία, καθηγητή κ. Πνευματικού.
Για την πλειοψηφία όμως του απλού και εργαζομένου κόσμου η πρόσβαση στην Υγεία, ως πρώτιστο κεκτημένο πρέπει να τελεί υπό αίρεση. Ο διακόπτης της ζωής να κατεβαίνει αν για το κράτος η ζωή κρίνεται ασύμφορη, ανεξάρτητα με την βούληση και την αγωνία των ασθενών και συγγενών τους.
Αυτό που αναδεικνύεται πλέον, είναι ότι η ανάγκη για διαρκή αγώνα βελτίωσης των προσφερόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας και προάσπισης του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στην ελπίδα και την ζωή, γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Ως Κοινωνίας Βήμα, θέτουμε εκ των βασικών προτεραιοτήτων μας, τον αγώνα αυτόν να τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το 2018, στα πλαίσια προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, λειτούργησαν με πρωτοβουλία και την αρωγή της δημοτικής αρχής του Άρη Βασιλόπουλου, δυο δημόσιες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) που παρά τα όποια προβλήματα της πιλοτικής τους εφαρμογής, αγκαλιάστηκαν από τους δημότες μας και εξυπηρέτησαν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους χιλιάδες εγγεγραμμένους συμπολίτες μας. Τα τελευταία χρόνια όπου οι συνθήκες διάλυσης της δημόσιας υγείας γίνονται όλο και πιο εμφανείς, οι ΤΟ.Μ.Υ πέρασαν από την υποστελέχωση στην υποβάθμιση και εν τέλει στην απαξίωση.
Καθιστά για μας δέσμευση να δώσουμε τον καλύτερο δυνατό αγώνα μας μαζί με την τοπική κοινωνία για την αναβάθμιση τους και την ικανή στελέχωσή τους, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να απολαμβάνουν το σύνολο των παροχών, με γνώμονα την πρόληψη και την εγγύτητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Πρόσβαση ΟΛΩΝ στην Υγεία, Δικαίωμα ΟΛΩΝ στην Ζωή.
 
 
Γιάννης Τζέλης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας