Η πλαστική ρύπανση μπορεί να προληφθεί.

6

Η 5η Ιουνίου 2023 είναι η 50ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 έχει οικοδεσπότη την Ακτή Ελεφαντοστού σε συνεργασία με την Ολλανδία.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η Μάχη για τη μείωση της μόλυνσης από τα Πλαστικά. Στη Νέα Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών συσκευασιών στα καφέ, τα super market και τις λαϊκές αγορές. 

Οι επιδόσεις του Δήμου και των πολιτών στην ανακύκλωση πλαστικών αρκετά χαμηλή, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί δράσεις περιορισμού χρήσης των πλαστικών σκευών. Ορισμένα καταστήματα, σύμφωνα με έρευνα του WWF, πωλούν σκεύη τα οποία παρουσιάζουν ως επαναχρησιμοποιούμενα, παρακάμπτοντας τη νομοθεσία. Έτσι, «απαγορευμένα» προϊόντα, όπως τα πλαστικά καλαμάκια και μαχαιροπίρουνα, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά. 

Αν ο δήμος είχε κατασκευάσει δημόσιες βρύσες θα είχε αποτραπεί, σε ένα βαθμό,  η κατανάλωση εμφιαλωμένων νερών και κατ΄ επέκταση πλαστικών φιαλών.

Η πλαστική ρύπανση μπορεί να προληφθεί. Η ανάληψη δράσης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μπορεί να το σταματήσει και να το αναστρέψει.  Μπορούμε όλοι να γίνουμε μέρος του παγκόσμιου κινήματος για την #BeatPlasticPollution.

Plastic_Pollution_WED23EN