Αρνήθηκε η Αντιπολίτευση να συζητήσει αίτημα μικροπωλητών για την Πρωτομαγιά στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα

101

Την Κυριακή 23/4/23, μετά την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή τακτικού μέλους στην Οικονομική Επιτροπή και αναπληρωματικού στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Πρόεδρος του συμβουλίου είχε συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα:

“Τροποποίηση της αριθ. 35/2023 απόφασης Δ.Σ. περί καθορισμού α) ημερομηνιών διεξαγωγής του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2023,  β) των  τελών χρήσης πεζοδρομίου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2023 και γ) των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων και των σχετικών δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίσουν ώστε να δικαιούνται έκπτωση στα ανωτέρω τέλη.”

Η ανάγκη για τροποποίηση προήλθε μετά από αίτημα συνδικαλιστικού οργάνου των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται το τριήμερο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς σε Ν. Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα για μείωση του τέλους χρήσης πεζοδρομίου καθώς και άλλα ζητήματα της κανονιστικής.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα 11 από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα αυτή να ματαιωθεί, λόγω έλλειψης απαρτίας.  Απόντες ήταν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι γεγονός που συνέβαλλε στη μη διεξαγωγή της συζήτησης και την μη διατύπωση αλλά και της άποψης της διοίκησης του Δήμου επί του σχετικού αιτήματος και των πιθανών τροποποιήσεων της κανονιστικής απόφασης του ΔΣ για τον εορτασμό.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ(1)