«Οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη». Την οργή τους εξέφρασαν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε περίπου 80 πόλεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ζητώντας ταυτόχρονα την απονομή Δικαιοσύνης και να αποδοθούν στο ακέραιο –και χωρίς καμία συγκάλυψη– οι ευθύνες, για το έγκλημα στα Τέμπη, που έχει μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό 57 νεκρούς.
Ειδικότερα στην Αθήνα υπήρξε μια πρωτοφανής σε μαζικότητα κινητοποίηση σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων που επί 3,5 ώρες διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας. Ο όγκος κι ο παλμός του μεγάλου παλλαϊκού συλλαλητηρίου θύμισε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2010-2012,
Οι πορείες συνεχίσθηκαν το απόγευμα. Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα στην Αθήνα και την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο πλαίσιο της φεμινιστικής απεργίας για την 8η Μάρτη, λίγες ώρες μετά τις λαμπρές στιγμές της μεγαλειώδους απεργιακής διαδήλωσης των δεκάδων χιλιάδων που «έπνιξαν» σαν χείμαρρος το κέντρο της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας.
Φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, εργατικά σχήματα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να φωνάξουν για τα γυναικεία δικαιώματα, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και να διατρανώσουν την εναντίωσή τους στην πατριαρχία. Σημαντική πλευρά της διαδήλωσης ήταν και το αντικυβερνητικό πλαίσιο για το έγκλημα στα Τέμπη με τα συνθήματα για δικαιοσύνη, για κυβερνητική και εταιρική ευθύνη, καθώς και κατά των ιδιωτικοποιήσεων να διαδέχονται τα φεμινιστικά συνθήματα.