Ένα θέμα που σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και θέμα ρουτίνας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά είτε για την σκοπιμότητα να συζητηθεί εκ νέου μια που πρόσφατα είχε απορριφθεί είτε για τον πλουραλισμό των τοποθετήσεων μελών συνεργαζόμενων δημοτικών κινήσεων εν όψη των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) στην συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου ενέκρινε τον καθορισμό νέας θέσης περιπτέρου επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και Φωκών στη δημοτική ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η απόφαση δε αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 93/2022. Η απόφαση ήταν ομόφωνη μια που τα τέσσερα μέλη αυτής που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση ήταν απόντα.
Με βάση λοιπόν την απόφαση της ΕΠΖ 93/2022, ως εισήγηση, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την 25η Ιανουαρίου 2023 και μετά από διαλογική συζήτηση απέρριψε την πρόταση αυτή για χοροθέτηση νέου περιπτέρου με ψήφους 12 κατά της πρότασης, 7 υπέρ της πρότασης και μία αποχή.
Τα παράδοξα αρχίζουν μερικές μέρες αργότερα και συγκεκριμένα μετά από 23 μέρες και συγκεκριμένα την 17/2/23 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκδίδει πρόσκληση συνεδρίασης με τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την χοροθέτηση του εν λόγω περιπτέρου με εισήγηση και πάλι την απόφαση 93/2022 της ΕΠΖ, η οποία είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο λίγες μέρες πριν.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22/2/23 συζητήθηκε εκ νέου το θέμα με τη διοίκηση να μην απαντά στο εύλογο ερώτημα γιατί επανεισάγεται το θέμα χωρίς να παρατίθενται ταυτόχρονα νέα στοιχεία που ενδεχομένως αλλάζουν τα δεδομένα με τα οποία ελήφθη η προηγούμενη απόφαση. Ευνόητο είναι το γεγονός της ύπαρξης μικρών οικονομικών συμφερόντων πίσω από την εκμετάλλευση ή μη ενός νέου περιπτέρου πλησίον του γηπέδου της ΑΕΚ, επιβάλλεται όμως και η συνεκτίμηση του παράγοντα εξυπηρέτησης των πολιτών που συχνάζουν σε εκείνη την περιοχή.
Την συζήτηση ακολούθησε ψηφοφορία, με παρόντες περισσότερους συμβούλους αυτή τη φορά, με το δημοτικό συμβούλιο να απορρίπτει εκ νέου την πρόταση για χοροθέτηση νέου περιπτέρου με ψήφους 12 κατά της πρότασης, 11 υπέρ της πρότασης και 3 αποχές.
Εκ του αποτελέσματος των δύο ψηφοφοριών συνάγεται το συμπέρασμα ότι η διοίκηση Βούρου κινητοποίησε συμβούλους υπέρ της άποψης της και από 7 υπέρ έφτασε στις 11 ψήφους, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές.
Στην ψηφοφορία ανεδείχθησαν ορισμένες ιδιαιτερότητες, με πρώτη ότι ο Χάρης Τομπούλογλου απείχε της ψηφοφορίας ενώ στην συνεδρίαση της 25/1/23 είχε ψηφίσει κατά, όπως έκαναν 2 μέλη της παράταξής του.
Οι συνεργαζόμενοι δε με τον Χ. Τομπούλογλου δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ο καθένας διαφορετικά. Ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ψήφισε υπέρ της πρότασης Βούρου, οι Πέτρος Λαζαρίδης και Αλέκος Γούλας κατά και η Ευτυχία Παπαλουκά, συντασσόμενη με τον Χάρη Τομπούλογλου, απείχε. Σημειώνουμε το υπέρ της πρότασης Βούρου από τον Λ. Γεωργαμλή και την αποχή του Σ. Γραμμένου. Μέλη των συνδυασμών, που ήταν παρόντα, Α. Βασιλόπουλου, Π. Γρετζελιά και Ν. Σερετάκη τοποθετήθηκαν κατά της πρότασης Βούρου.