Επιστολή του Γιάννη Βούρου στο ΥΠΕΞ για τους σεισμοπαθείς της πόλης της Αντιόχειας της Τουρκίας

Η επιστολή αναγνώστηκε από τον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας της 22ας Φεβρουαρίου, με όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους να συμφωνούν και να συνυπογράφουν το δίκαιο αίτημα του συλλόγου Αντιοχειτών.

34
 
Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, απέστειλε στις 17 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γ. Βούρος, στην οποία ανέφερε:
 
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πρωτίστως επιθυμώ δια της παρούσης να σας εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου για τα άμεσα αντανακλαστικά που επιδείξατε και εσείς προσωπικά και οι φορείς της αρμοδιότητάς σας, ως προς τις ενέργειες της χώρας μας και την έμπρακτη βοήθεια προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.
Δευτερευόντως σας κοινοποιώ ένα αίτημα συνδεδεμένο άμεσα με τα απότοκα του καταστροφικού σεισμού.
Έχω την τιμή να διοικώ ως Δήμαρχος τον προσφυγικό Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Ανάμεσα στους δημότες της πόλης μας διαβιούν εδώ και πολλές δεκαετίες οικογένειες Αντιοχειτών.
Ο καταστροφικός σεισμός εξαφάνισε την Αντιόχεια που γνωρίσαμε.
Δια της παρούσης και δια της υπογραφής μου ενισχύω το αίτημα του Συλλόγου τους (σύλλογος Αντιοχειτών), και ζητώ την παρέμβασή σας για να αρθούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες (βίζες, θεωρήσεις εισόδου), ώστε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και πάντα υπό τον έλεγχο των οργάνων του ελληνικού κράτους, συνδημότες μας Αντιοχείτες να μπορέσουν να φιλοξενήσουν προσωρινά, και να στηρίξουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, συγγενικά τους πρόσωπα.
Ευελπιστώντας ότι αυτή η ανθρωπιστική πρωτοβουλία θα σας βρει σύμφωνο και το Υπουργείο σας θα προχωρήσει στις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες, σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελείτε».